Selectează o Pagină

Cadoul ca o poezie

Autenticitate, sens și apartenență într-un cadou

Cadoul Smart
Mădălina Mirăștian – Poezie Cadou
Cum să vrei să fii adult? Căci după ce crești, nu mai primești jucării de Crăciun”
            Când aveam 8 ani, mă gândeam cu mirare și tristețe la adulți. Fiindcă de Crăciun primeau ca și cadou… șosete, sau alte obiecte incredibil de plictisitoare.“Cum să vrei să fii adult? Căci după ce crești, nu mai primești jucării de Crăciun”. În spatele acestui gând de copil, stătea perspectiva ursuză că și pentru mine, cadourile vor deveni lucruri șterse, lipsite de bucurie, care  vor umple casa, fără să lase o amprenta în sufletul meu. Căci, spre deosebire de noi, copiii, adulții nu aveau acea bucurie și euforie când rupi ambalajul unui cadou. Nu mai aveau ce să aștepte cu nerăbdare. 
          Eu insă, îmi doream ca mama mea să primească și ea o bucurie. Așa cum ne bucuram noi de jucării. Fiindcă nu aveam bani, de 8 Martie, m-am gândit să îi scriu o poezie în care descriam admirativ și cu recunoștiință rolul ei în viața mea, și toate eforturile ca și părinte. Și ce bucurie a fost! Ea era cu lacrimi în ochi și cu un zâmbet care abia îi incăpea pe buze, iar mie îmi bătea inima, de să-mi sară din piept! Găsisem formula de a trezi o bucurie de nemăsurat mamei mele. Așa că am continuat.         

          Era un sentiment de anticipare extraordinar și abia așteptam să vină 8 Martie, sau ziua ei de naștere, să îi dăruiesc felicitarea și să absorb în inima mea, încântarea și emoția copleșitoare a mamei mele citind poezia.

           Acum la 32 de ani, găsesc explicațiile date de neurostiintă și pshihologie, pentru efectul puternic al gestului meu. Incă de la naștere, simțim o nevoie incredibil de puternică de conectare. Această nevoie puternică de a simți că aparținem, că suntem unde ne este locul. Și dincolo de orice, vrem să fim înțeleși.O mulțime din acțiunile noastre sunt motivate tocmai de asta.
          Avem un univers al nostru, alcătuit din oameni, idei, amintiri, lucruri, cu care asociem starea de bine, pentru că prin ele, nevoile noastre sunt îndeplinite. Un univers pe care nu îl impărtăsim decât cu cei pe care îi iubim și în care avem încredere.
          Când cineva înțelege care sunt toate acele lucruri care contribuie la confortul tău personal în universul interior, te vede cu adevărat,te acceptă și respectă eforturile și aspirațiile tale. Faptul că cineva ne reflectă faptul că vede, cunoaște și prețuiește acest univers al nostru – este un mod complex de a ne spune că ne acceptă în minunata și unica noastră formulă de a fi și că ne doresc în viața și în preajma lor. 

           Deci simțim că aparținem, atunci când ceilalți ne „văd” cu adevărat și ne acceptă.De multe ori insă, în căutarea sentimentului ‘ca apartinem’ (în engleză, belonging), cădem în capcana de a încerca să ne potrivim cu orice preț (în engleză, “fitting in’). Când facem asta, dăm la schimb, o parte din sinele nostru autentic. Și asta doare. Eu vreau să elimin această durere . 

De ce Poezie Cadou?
 
         Ca și “commercial poet”, pot să elimin durerea aceasta ajutând oameni să recreeze cărările dintre ei. Cărări de conexiune și autenticitate, pline de sens. O poezie, este o cărare și este o oglindă.
Este o oglindă pentru că transmite acest mesaj „te văd așa cum ești și cum îți dorești să fii tu, văd aspirațiile, și eforturile tale, și le prețuiesc”.
Este o cărare pentru modul în care ne apropie:
-pe de o parte  vulnerabilitatea de a ne lăsa văzuti și a fi văzuti cu adevărat;
-și pe de cealaltă parte ușurarea că în schimbul vulerabilitatii primim, prețuire și respect pentru .. cine chiar suntem… fără presiunea de a ne potrivi unor asteptări cu orice preț și fără a ceda nicio bucătică din sinele nostru autentic.  Aici stă alinierea a două suflete, aici stă conexiunea: vii în întâmpinarea nevoii celuilant de a aparține, și îi iei de pe umeri presiunea de a încerca să se potrivească. 

Cum funcţionează?

         Trăim în lumea în care suntem conectați prin toate mijloacele tehnice posibile dar simtitm tot mai rar conexiunea umană adevărată. O lume în care tânjim după indicatori ai unicitătii noastre că ființe umane. O lume a consumultui în care ne este exploatată această nevoie profundă.  Personalizarea pentru mine este mult mai mult decât a-ți trece numele și ziua de naștere pe produs. Personalizarea inseamnă reflectarea acelui univers interior al fiecărui om, este oglindirea unicitătii fiecăruia dintre noi.   Acesta este motivul pentru care am ales să scriu poezie.. ‘la cerere’ : poezie în care destinatarul cadoului este însuși muza poeziei.

          Să spunem că îți dorești să oferi ceva unic unei persone dragi : mă suni. Povestim, te ascult. Pun intrebări pentru a scoate la iveală trăsăturile acestei persone, lucrurile ei dragi, particularităti ale relației voastre, cât și toate bogătiile cu care acea relație îți hrăneste sufletul.  Ca să știe că îl vezi. Că să știe cât îl prețuiești. Că să știe că este unic. Stilul poeziei pe care o scriu pentru clienții mei poate varia în funcție de preferințe, de la cel classic pană la modern.Stilul modern este cel în care idea de bază este exprimată liber fată de rigorile clasicismului în ce privește rima și ritmul, iar melodicitatea se realizează  din creerea frazei, și asortarea sunetelor în cadrul frazei, nu neapărat la sfârșitul uni vers. Poezia poate să fie mai clară, având ideile numite direct sau mai misterioasă, sugerând ideile-lăsând pe seama timpului, îmbogățirea poeziei cu diferite sensuri. Tonul poeziei poate să fie profund sau poate să fie amuzant. Clientul alege.

Eu recomand de regulă ca poezia să fie scrisă de mană, de către cel care o dăruieste,  insă dacă scopul este ca poezia să fie și expusă undeva în casă, este posibil ca poezia să fie brodată pe o batistă, sau pictată sau caligrafiată de colaboratorii mei.

Suntem înconjurați de zeci, sute de povești, zi de zi. Unele spuse în Instagram, altele pe Facebook, altele pe bloguri, Snapchat, Tumblr sau Whatsapp. Dar parcă niciunde nu este spusă cu adevărat povestea ta. Nimic nu spune povestea care contează. Va invit să spuneți povestea voastră altfel – dăruind dragoste printr-o poezie.

 

Mădălina Mirăștian – Poezie Cadou
0749041787
contact@poeziecadou.com
Facebook – DaruiesteoParteDinTine
Etsy shop
Cadourile semnificative sunt cele mai bune daruri. Sunt atât de multe opțiuni atunci când vine vorba de cadouri încât nu are rost sa te oprești din căutări, găsește celor iubiți cadoul pe care îl merita! Cu siguranța o poezie dedicata ție ar fi un cadou ce îl păstrezi o viată, nu iți rămâne decât sa îl adaugi în coșul tău de cadouri de pe Cadoul Smart, sa lași câteva indicații in descriere spre pagina Mădălinei sau acesta postare; cei ce vor alege acest cadou au sarcina de a transfera mai departe informațiile, uite așa îi ajuți sa îți ofere un cadou deosebit si în același timp te vezi pe tine prin ochii si sufletul lor.

Mulțumim ca exiști Mădălina Mirăștian!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

What Women Latin America Want in a Relationship

What females Latin America need in a marriage is certainly honesty and respect. Guys here have it easy as they are almost never involved in domestic violence. Yet it's not true. The costs of married women of all ages being killed in Latina American countries are...

How you can Meet a Venezuelan Daughter – Effectively and Easily!

When I was at high school, I thought that meeting a Venezuelan gal was probably my most challenging tasks. The girl with a very fairly girl, with dark curly hair and a slim body system. I can't support comparing her to my personal sister. However , I know which i have...

Cum sa imi ajut copilul sa se dezvolte prin joc?

Copilul este singurul ghid care ne permite sa stim ce trebuie sa fie educatia

Despre femeia din viata ta!

Astazi ....despre femeia din viata ta! “Femeie devii, nu te nasti!”   Simone de Beauvoir         Si acest fapt devine o realitate prin raportare la barbatul care ii este alaturi, la cel care o defineste, o sprijina, o intelege si o adora pentru ca...este a lui!  ...

Arta de a darui

ARTA DE A DARUI Ce se intampla in mintea si in corpul nostru atunci cand oferim? Cum poate un trantor sa cucereasca o albina?   Photograph by James-Pritchett via Unsplash            Da, probabil ca deja ti-ai dat seama: daruindu-i o floare...este cadoul suprem,...

Fii stapanul propriilor dorinte!

“Fara bani am fi cu totii bogati!”
Cu siguranta, va veti intreba: “Pai cum sa fac eu sa imi permit anumite bunuri daca nu dispun de o suma de bani?? Doar nu am prins pestisorul de aur!”

Cadouri utile pentru Craciun

Cadouri utile pentru Craciun 1. In primul rand, intocmeste o lista cu persoanele pe care vrei sa le bucuri in Seara de Craciun, cu un cadou sub brad. 2. Apoi asigura-te ca cei din lista ta si-au alcatuit o lista de dorinte pe CadoulSmart.ro, iar daca nu au facut-o...

Cadouri pentru sagetator

Cadoul pentru săgetător Săgetătorul traieste totul la maxim nu conteaza cat de costisitor este acel hobby, deplasare sau provocare     Ai suparat un Săgetător? Va fi expeditiv și rece o perioadă scurtă de timp! Nativul Săgetător este guvernat de planeta...

Check-list de vacanta

Nici nu apuci sa te bucuri de plecarea in concediu, ca toate gandurile tale se indreapta catre marea dilema “Ce pun in bagaj?”. Chiar daca esti o persoana foarte organizata si iti faci bagajul din timp, ori esti genul „pe repede inainte” si iti faci bagajul in ziua...

Cadouri pentru taur

Cadoul pentru taur Taurul nu trebuie sa spuna prea multe. Expresia fetei lui va vorbi pentru el!     Ai suparat un Taur? Sper ca Dumnezeu sa se indure de sufletul tau. Venus, planeta dragostei, frumuseții si bunului gust guvernează semnul Taur, prin urmare...

Cadoul Smart

AMA Concept Grup SRL

© 2018 CadoulSmart.ro  Toate drepturile rezervate

Dezvoltat in colaborare cu Team Tranc & Zulian

Pin It on Pinterest

Share This