Selectează o Pagină

Informatii generale

Termeni si conditii

Preambul

Platforma gazduita pe domeniul www.cadoulsmart.ro este administrata de catre Societatea AMA CONCEPT GRUP S.R.L., persoana juridica romana, avand sediul in Com Miroslava, localitatea Valea Ursului, str Marului, cu numar de inregistrare la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Iasi sub nr J22/666/22.03.2017, avand CUI 37253029 si fiind reprezentata legal de administrator Avasiloaiei Alina si Todi Ana Maria, denumita in cele ce urmeaza “Ama Concept Grup”. Pentru orice informatii privind raporturile comerciale cu site-ul nostru, ne puteti contacta pe adresa de e-mail: office@cadoulsmart.ro si la numarul de telefon 0743492188, zilnic, de luni-vineri in intervalul orar: 9:00-17:00

1. Termeni si conditii

Prezentul document reprezinta acord de vointa dintre Societate si Utilizatori/Invitati, fiecare clauza fiind citita, negociata, inteleasa si asumata de catre ambele parti, in conformitate cu legislatia in vigoare privind contractele la distanta.

Utilizarea Plaformei www.cadoulsmart.ro ehivaleaza cu acceptarea implicita a prezentelor Termene si Conditii, a Politicii de Confidentialitate, Politicii privind Cookies etc. asa cum apar ele pe domeniul www.cadoulsmart.ro Acceptarea Termenilor si se realizeaza fie prin bifarea check-boxului corespunzator de pe Platforma, fie prin simpla utilizare a Platformei. 

Aceste documente pot fi modificate unilateral de catre Ama Concept Grup, cu informarea prealabila pe e-mail a Utilizatorilor/Invitatilor cu 10 zile calendaristice inainte ca modificarile realizate sa opereze. Daca nu sunt de acord cu modificarile operate Utilizatorii/Invitatii sunt rugati sa isi manifeste dorinta de incetare a colaborarii prin stergerea contului de pe Platforma si prin incetarea in utilizarea Platformei. 

In caz de divergenta sau neintelegeri intre Ama Concept Grup si Utilizatori/Invitati, se vor aplica Termenii si conditiile disponibile pe Platforma la momentul producerii diferendului. 

In situatia in care nu sunteti de acord cu prevederile prezentului document va rugam sa incetati utilizarea Platformei. 

Unele servicii, concursuri, oferte sau functionalitati oferite de Platforma pot face obiectul unor termeni diferiti, care vor fi afisati in cazul fiecarei noi utilitati, la loc vizibil, putand fi accesati inainte de folosirea sectiunii respective. 

 1. DEFINITII

Atunci cand sunt folositi in prezentul document, urmatorii termeni vor avea urmatorul inteles:

a) Ama Concept Grup– societatea Ama Concept Grup S.R.L., avand datele de identificare din Preambul;

b) Platforma – site-ul, continutul, disponibil la adresa web www.cadoulsmart.ro si orice subdomenii ale acestuia;

c) Utilizator – orice persoana care viziteaza Platforma si navigheaza pe aceasta;

d) Utilizator inregistrat – Utilizatorul care isi creeaza un cont pe Plaforma pentru a posta un Eveniment; formularea „Utilizator” include si Utilizatorii Inregisitrati;

e) Parteneri –furnizorii de servicii inregistrati pe Platforma in scop de promovare;

f) Pagina de Partner – pagina web creata si administrata de catre Partener;

g) Cont – sectiunea de pe Platforma, compusa din adresa de e-mail si parola furnizate de Utilizator, prin intermediul careia Utilizatorul poate sa isi creeze un eveniment cu o lista de cadouri pentru a o partaja cu Invitații;

Contul contine informatiile furnizate de Utilizatorul Inregistrat, precum si istoricul Evenimentelor create de Utilizatorul Inregistrat pe Platforma. Utilizatorul Inregistrat isi poate modifica oricand numele de Utilizator si/sau parola si poate vedea istoricul Contului sau.

h) Invitat – persoana ce a primit un nume de Utilizator si o parola de la Utilizator pentru a rezerva un cadou din lista de cadouri a unui Utilizator Inregistrat;

i) Eveniment – pagina web in care Utilizatorul Inregistrat creeaza o Lista de Cadouri pe care si le doreste pentru o anumita ocazie (Craciun, zi de nastere etc.)

j) Listacadouri – pagina web in  care Utilizatorul Inregistrat poate adauga Produse pe care le considera a fi preferate si pe care, ulterior, le poate distribuii prietenilor folosind un nume de utilizator („nume lista”) si  o parola unica creata de Utilizatorul Inregistrat.

k) Newsletter – orice e-mail primit de Utilizatorul Inregistrat, avand caracter informativ sau de marketing și publicitate cu privire la Produsele și/sau promoțiile desfășurate de Parteneri, fără ca aceste informatii să angajeze contractual vreuna dintre parti;   

 1. UTILIZAREA PLATFORMEI 

2.1.Accesul pe Platforma 

Platforma poate fi accesata de catre orice persoana cu varsta peste 18 ani, in scopul informarii despre continutul acesteia si/sau in scopul inregistrarii unui cont. Utilizarea Platformei in orice scop ilegal sau imoral este interzisa. Ama Concept Grup va avea dreptul de a interzice accesul in cadrul Platformei a oricarei persoane care nu respecta dispozitiile prezentului document, buna cuviinta sau prevederile legislatiei in vigoare. 

Activitatile de tip phishing, cracking, hacking sau altele similare, care pun in pericol Platforma si Utilizatorii acesteia, a serverului care o gazduieste, securitatea informatiilor etc. sunt strict interzise. Clientii sunt de acord sa suporte orice costuri aditionale legate de utilizarea Platformei (servicii Internet, bancare), precum si orice pierdere financiara rezultata prin folosirea neautorizata a Contului utilizat pentru tranzactii sau achizitii prin intermediul Platformei. 

Utilizatorii/Invitatii inteleg si accepta ca in activitatea lor nu este permisa folosirea oricaror metode tehnice si tehnologice de a obtine acces la serverul Platformei sau de a-l incarca pe acesta in mod nejustificat cu fisiere supradimensionate si/sau de a interveni in orice fel in functionarea Platformei sau de a cauza disfunctionalitati ale acesteia. Daca se suspecteaza sau se dovedeste utilizarea de virusi, malware, alte metode automate de phishing s.a. de catre un Utilizator, Administratorii Platformei isi rezerva dreptul de restrictiona accesul la Platforma corespunzator IP-ului daunator si de a obtine despagubiri pe cale legala. 

Daca alegeti sa va inregistrati printr-un cont preexistent (de exemplu de Facebook sau Google Plus) sau sa va conectati ulterior contul de Utilizator CadouriSmart.ro cu un cont de social media, informatiile dumneavoastra personale prezente pe profilurile de pe aceste conturi vor fi folosite petru a va crea contul pe Platforma (de exemplu nume, prenume, adresa de e-mail, fotografii, sex etc.) Practic, prin conectarea cu contul de social media, ne permiteti accesul la toate informatiile prezente pe acel cont, informatii care pot depinde de setarile de confidentialitate ale respectivului serviciu de social media. Platforma va putea permite si alte tipuri de interactiuni suplimentare prin intermediul retelelor de socializare, permitandu-va sa “dati like” sau sa distribuiti postari ce apartin continutului Platformei pe respectiva retea de socializare. In cazul in care apasati butonul “like” sau de “share” sau sa distribuiti in alt fel informatii de pe Platforma noastra pe un site, platforma etc. terte, acele informatii pot fi postate in mod public, iar site-ul tert va putea accesa informatii despre dvs. si despre folosirea Platformei noastre de catre dvs., si reciproca (noi vom putea accesa informatii despre dvs. de pe site-ul tert). Aceste functii pot include adresa dvs. de IP, ce pagini vizitati pe Platforma noastra si poate seta o cookie in acest sens. Interactiunile dvs. cu terte parti printr-o retea de socializare sau alte asemenea canale sunt reglementate de politicile de confidentialitate si termenii si conditiile aferente acestora. 

2.2.   Contul de Utilizator 

In vederea realizarii unei Liste de cadouri este necesara crearea unui Cont de Utilizator Inregistat.

Pentru realizarea inregistrarii este necesara furnizarea unor date cu caracter personal, astfel cum  sunt acestea descrise si reglementate in cadrul sectiunii „Politica de Confidentialitate” si sa acceptati in mod expres,  prin bifare, Termenii si conditiile Platformei. 

Inregistrarea cu succes si mentinerea contului depind de urmatoarele conditii:

a) Furnizarea unor date reale si complete in procedura crearii contului de utilizator;

b) Crearea contului exclusiv in nume propriu si furnizand datele dvs. personale, nu cele ale unui tert;

c) Pastrarea confidentialitatii privind datele de acces in contul de utilizator (nume utilizator si parola) si utilizarea personala exclusiva a contului;

d) Folosirea contul de utilizator cu buna credinta, cu respectarea dispozitiilor prezentului document si a prevederilor legale aplicabile;

e) Actualizarea datelor dvs. aferente Contului de utilizator la fiecare modificare a acestora. 

Puteti solicita oricand stergerea contului de Utilizator, dar ulterior nu veti mai putea realiza Liste de cadouri pana la crearea unui nou cont.

Contul de utilizator poate fi sters din oficiu de catre Ama Concept Grup in situatia in care se apreciaza ca ati incalcat oricare dintre obligatiile impuse prin prezentul document si/sau legislatia aplicabila.

Numele cu care se inregistreaza un Utilizator/Invitat, contul de Utilizator/Invitat si parola aferenta contului au caracter individual, confidential si netransmisibil. Utilizatorul/Invitatul este responsabil in mod exclusiv pentru existenta si administrarea contului de utilizator si in acest sens se obliga sa utilizeze personal contul si sa nu il transfere, cesioneze, vanda, imprumute sau sa transmita in orice alt mod contul de utilizator si/sau parola aferenta unei terte persoane sau entitati. Utilizatorii/Invitatii sunt obligati sa anunte Ama Concept Grup in cazul in care suspecteaza o utilizare neautorizata a conturilor lor sau o spargere a parolei aferente contului respectiv. Numele de utilizator ales nu trebuie sa reprezinte un domeniu web sau un numar de telefon. Sunt interzise numele de utilizatori cu formulari discriminatorii, obscene, vulgare sau care potaduce atingere tertilor. 

2.3.Newsletter-ele 

In momentul in care Utilizatorul isi creaza un Cont pe Platforma poate opta in vederea primirii de newslettere la adresa de e-mail furnizata.

Utilizatorul Inregistrat isi poate modifica ulterior optiunea cu privire la primirea de newsletter fie prin accesarea link-ului de dezabonare inclus in newsletter-ele CadoulSmart, fie prin contactarea directa a Ama Concept Grup la adresa de e-mail : office@cadoulsmart.ro

Dezabonarea de la primirea newsletter-elor nu echivaleaza cu renuntarea la acordul dat privind acceptarea termenilor si conditiilor si a Politicii de Confidentialitate. 

Utilizatorii si Invitatii Platformei au obligatia:

a) sa foloseasca Platforma cu buna credinta, numai in scopul informarii cu privire la produsele si/sau serviciile oferite;

b) sa respecte legislatia in vigoare in ceea ce priveste interactiunea lor cu Platforma;

c) sa respecte prezentele termene si conditii;

d) sa foloseasca Platforma numai in scopuri morale si licite, in acord cu scopul pentru care acestea au fost creata si tinand cont de eventualele indicatii, precautii sau restrictii legate de utilizarea acesteia. 

2.4. Utilizarea Platformei 

Pentru a crea un Eveniment si o Lista de Cadouri este, in primul rand, necesara  inregistrarea cu contul de Utilizator.

Utilizatorul se poate loga si cu contul de Facebook sau isi poate crea un Cont de Utilizator. 

Dupa realizarea Contului, Ama Concept Grup va transmite Utilizatorului Inregistrat un e-mail prin care se confirma inregistrarea Contului. Ulterior, Utilizatorul isi va putea crea Evenimente si una sau mai multe Liste de cadouri pentru fiecare Eveniment.

Listele de cadouri pot contine enumerarea cadourilor dorite de Utilizatorul Inregistrat pentru Evenimentul respectiv, alaturi de link-uri catre orice magazine online sau site-uri terte de unde ar putea fi achizitionat respectivul cadou. 

Fiecare Lista de Cadouri va avea atasata un numar stabilit de Utilizator de Invitati, carora Utilizatorul Inregistrat care a creat Evenimentul trebuie sa le stabileasca datele de acces in Contul de Invitat. Utilizatorul Inregistrat va stabili un nume de utilizator pentru Invitat si o parola de acces. 

Când Utilizatorul Inregistrat considera ca a finalizat Lista de Cadouri si poate sa o faca publica, va apasa butonul „Publica lista”, ceea ce înseamnă ca  aceasta va putea sa fie văzută de Invitați. Utilizatorul Inregistrat are posibilitatea sa trimită o notificare pe e-mail-ul fiecarui invitat prin care acestia sa fie anuntati de crearea Evenimentului, a Listei de Cadouri si de detaliile lor de cont. Prin folosirea numelui de utilizator si a parolei stabilite de Utilizatorul Inregistrat, Invitatul va putea accesa Contul sau de Invitat prin link-ul cuprins de e-mail-ul de notificare. Ulterior logarii in contul de Invitat, acesta va putea selecta ce cadouri doreste sa achizitioneze din Lista de cadouri pentru Utilizatorul Inregistrat si se angajeaza sa le cumpere, ulterior. Apoi va primi un e-mail/SMS daca a furnizat numarul sau de telefon cu cadoul rezervat. 

Utilizatorul Inregistrat poate vedea cadourile care au fost rezervate in Lista sa de Cadouri si poate vedea si de catre cine au fost rezervate . 

Listele de cadouri pot fi: 

–        Publice: orice Utilizator poate vizualiza Lista Utilizatorului Inregistrat in cazul in care acesta a distribuit-o impreuna cu userul si parola aferente listei pe retelele de socializare (Facebook, Twitter, Google, Instagram si/sau e-mail). Listele sunt publice, iar Utilizatorul Inregistrat are posibilitatea de a le seta, ulterior, ca private schimband numele de utilizator si parola oricand, direct din Contul sau, sectiunea „schimba parola lista”; 

–        Private: acestea pot fi vizualizate numai de titularul Contului de Invitat. Utilizatorul Inregistrat are posibilitatea de a le seta ca si publice oricand, direct din Contul sau. 

Descrierea Cadourilor care apare pe Platforma in Lista de cadouri are doar rolul de prezentare, este cu titlu de exemplu, Produsele efectiv achizitionate putand fi diferite fata de imaginea prezentata pe Platforma. 

2.5.Colaborarea cu Partenerii 

In cazul in care un Utilizator doreste sa ceara o oferta de la Partenerii care au Pagini pe Platforma, acestia sunt rugati sa utilizeze formularul de contact in care isi vor introduce datele de contact si orice alte detalii doresc. Ama Concept Grup va trimite mesajul si detaliile furnizate de Utilizator. Ulterior, Utilizatorul va fi contactat de cate Partener si acestia vor stabili de comun accord oportunitatea si detaliile colaborarii.

Pretul sau onorariul prestatiilor Partenerilor sunt stabilite si incasate exclusiv de catre acestia, prin negociere cu Utilizatorii. Raspunderea civila, penala, fiscala sau de orice alta natura pentru serviciile prestate de Partenerii apartine acestora, in exclusivitate, Ama Concept Grup nerealizand o verificare a identitatii acestora, niciun fel de triere a acestora si niciun fel de verificare a veridicitatii datelor inscrise pe Platforma, negarantand veridicitatea si acuratetea acestora. Ama Concept Grup nu poate deține controlul asupra serviciilor prestate de catre Parteneri, asupra calității și siguranței serviciilor respective. De asemenea, nu putem urmări daca s-au respectat prevederile legale, astfel cum nu putem evalua nici capacitatea și posibilitatea Partenerului de a duce la îndeplinire serviciile ofertate si nici capacitatea Utilizatorilor de a remunera serviciile achizitionate. 

Ama Concept Grup nu isi asuma raspunderea pentru nerespectarea legislatiei aplicabile in orice domeniu de catre Parteneri si nu poate fi tras la raspundere, in niciun caz, pentru aceasta. 

Continutul Paginilor Partenerilor este considerat continut generat de utilizatori, Ama Concept Grup neavand obligatia de a modera acest continut si/sau de a verifica ca informatiile corespund realitatii, drept urmare, nu considerati prezenta pe aceasta Platforma a unui Partener drept o garantie de legalitate sau conformitate, este doar un mediu de promovare

Daca alegeti, in calitate de Utilizator sa lucrati cu un Partener realizati aceasta alegere pe proprie raspundere. Va rugam sa fiti precauti si atenti in alegerea furnizorilor de servicii, sa cereti toate informatiile si detaliile necesare inainte de a contracta. Platforma nu este decat un mijloc de promovare si intermediere, nu garanteaza calitatea si conformitatea serviciilor oferite de catre Parteneri si nici faptul ca acestia indeplinesc conditiile legale de functionare. Având în vedere că negocierile și încheierea tranzacției au loc între Utilizatori si Partneri, Ama Concept Grup nu este și nu poate fi, in niciun mod și în nicio masura, implicata în orice diferende, litigii judiciare și/sau extrajudiciare care pot interveni între Utilizatori si Parteneri.

Prin utilizarea formularului de contact va rugam sa folositi formule politicoase si strict privind obiectul colaborarii cu Partenerul. Hartuirea Partenerilor si contactarea acestora privind aspect care nu tin de colaborarea profesionala sunt strict interzise si pot conduce la stergerea contului dvs. de utilizator si la obtinerea de despagubiri. 

 1. GARANTII TEHNICE 

Ama Concept Grup nu poate garanta stabilitatea si accesul continuu pe Platforma. Exista posibilitatea ca, uneori, Platforma sa nu fie accesibila, sa apara erori de conectare sau pe parcusul utilizarii acesteia. Daca in timp ce utilizati Platforma apare o eroare, va rugam sa ne contactati prin telefon sau e-mail, pentru a putea rezolva problema intr-un timp cat mai scurt.

Accesul pe Platforma poate fi uneori restrictionat din cauza lucrarilor de mentenanta, realizarii unor update-uri ale sistemului sau pentru adaugarea unor functionalitati noi. 

Ama Concept Grup nu poate garanta ca Platforma, serverul pe care este gazduita sau e-mailurile trimise nu au virusi sau alte componente informatice cu caracter potential daunator, ca nu contin erori, informatii incomplete, defectiuni, intarzieri sau intreruperi in operare sau transmitere s.a.m.d., pentru ca uneori astfel de incidente nu pot fi prevenite in timp util din cauza dinamismului domeniilor online. 

Ama Concept Grup isi rezerva dreptul de a suspenda, modifica, adauga sau sterge in orice moment portiuni ale continutului Platformei. 

 1. DREPTURI DE PROPRIETATE INTELECTUALA 

Ama Concept Grup este titularul tuturor drepturilor de proprietate intelectuala asupra Platformei, continutului acesteia, respectiv asupra textelor, imaginilor, continutului video, elementelor de grafica web (design), coduri obiect si coduri sursa, scripturi si asupra tuturor datelor de pe Platforma. Pe cale de consecinta, Utilizatorii si Clientii sunt obligati sa respecte drepturile de proprietate intelectuala ale Ama Concept Grup, sub sanctiunile prevazute de lege.

Este posibil ca Platforma sa contina materiale a caror proprietate intelectuala apartine unor terti. Utilizatorii si Clientii sunt obligati sa respecte drepturile de proprietate intelectuala ale tertilor care sunt titularii acestor drepturi, sub sanctiunile prevazute de lege.

Pentru evitarea oricarui dubiu, se interzice inclusiv reproducerea textului din descrierea Produselor, plagierea articolelor publicate in sectiunea Blog, Ama Concept Grup rezervandu-si dreptul de a actiona in instanta orice persoana care incalca drepturile de autor detinute asupra acestora.

Platforma poate include in cadrul Listelor de cadouri link-uri catre alte website-uri care nu sunt detinute sau administrate de Ama Concept Grup. Aceste link-uri au rolul de a facilita exemplificarea cadoului si, posibil achizitionarea sa, insa Ama Concept Grup nu isi poate asuma responsabilitatea asupra continutului, a politicilor de confidentialitate sau a oricarui lucru furnizat de aceste site-uri terte. Ama Concept Grup nu intermediaza servicii de comert electronic pentru Utilizatorii Inregistrati/Invitati, achizitionarea cadourilor realizandu-se de pe site-urile tertilor. 

Daca dvs. publicati continut protejat de drept de autor pe Platforma sunteti de acord sa acordati Platformei o licenta neexclusiva, gratuita, nelimitata in timp si spatiu, pentru toate drepturile de autor asupra continutului publicat pe Platforma. Prin trimiterea materialului, intelegeti si sunteti de acord cu faptul ca transmiteti Platformei un drept de autor neexclusiv si nelimitat in timp, dreptul de a publica, republica si mentine materialul pe Platforma, cata vreme exista Platforma;

Totodata, garantati ca sunteti autorul continutului publicat sau ca aveti dreptul de a-l publica pe Platforma si ca sunteti de accord cu exponerarea de raspundere a Ama Concept Grup cu privire la orice plangere facuta de terti cu privire la continutul publicat de dvs. si disponibil pe Platforma.

Platforma isi rezerva dreptul de a corecta, modifica sau sterge continutul postat de dvs., fara informarea dvs. 

Prin informatiile introduse pe Platforma fie pentru crearea contului de utilizator, fie pentru conceperea Evenimentelor, a Listelor de cadouri, a e-mail-urilor de Notificare etc., Utilizatorii/Invitatii garanteaza ca au dreptul din punct de vedere juridic (inclusiv in ceea ce priveste drepturile de autor) sa foloseasca acest continut si ca acest continut le apartine. Acestia sunt direct raspunzatori in cazul in care, prin informatiile (continutul text), imaginile sau link-urile catre alte site-uri postate etc, aduc atingere, in orice fel, drepturilor oricarei terte persoane fizice si/sau juridice. 

Continutul si design-ul Platformei incluzand, dar fara a se limita la imagini, texte, software, grafica web, add-ons, widget-uri, precum si orice alte date si aplicatii, cu exceptia continutului generat de utilizatori, sunt proprietatea Ama Concept Grup sau a colaboratorilor sai, fiind protejate conform Legii drepturilor de autor nr. 8/1996 cu modificarile ulterioare, precum si tuturor celorlalte legi, inclusiv dar fara a se limita la legile aplicabile privind drepturile de proprietate intelectuala si industriala. Utilizatorii sunt de acord cu faptul ca anunturile create precum si continutul creat/uploadat de ei (texte, imagini, video, fisiere) si alte materiale pot fi folosite de Ama Concept Grup fara nicio compensatie materiala pentru scopuri de marketing si P.R. in vederea promovarii Platformei sau in scopuri statistice. Preluarea oricaror informatii, date, imagini etc. de pe Platforma in scopul republicarii, distribuirii totale sau partiale sau in orice alte scopuri, fara acordul scris prealabil al Ama Concept Grup este interzisa si se sanctioneaza conform legilor in vigoare. 

Cea mai mare parte a continutului Platformei este bazat pe continutul generat de utilizatori (inclusiv Parteneri). Ama Concept Grup nu isi asuma raspunderea cu privire la incalcarea drepturilor de proprietate intelectuala sau alte drepturi in ceea ce priveste materialele uploadate de utilizatori. In cazul in care un utilizator ar constata incalcare a dreptului de autor sau a oricaror alte drepturi il rugam sa ne contactateze folosind formularul de contact (impreuna cu dovada de incalcare a dreptului). Daca incalcarea se dovedeste a fi reala, continutul respectiv va fi sters. 

Atat utilizatorii, cat si Ama Concept Grup isi asuma obligatia de a pastra confidentialitatea interactiunilor lor ocazionate de activitatea in legatura cu Platforma. Cu toate acestea, Utilizatorii declara ca inteleg si ca accepta ca sunt situatii in care Ama Concept Grup vor putea fi obligati, in mod legal, de organe sau institutii ale statului, sa dezvaluie informatii care ar putea fi considerate confidentiale despre utilizatorii sai, daca aceasta cerere este justificata, din punct de vedere legal si/sau in vederea protejarii drepturilor unei terte persoane sau pentru a preveni sau a intrerupe orice activitate ce ar putea avea un caracter ilegal, fraudulos, imoral sau neetic. 

 1. COLECTAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL 

Utilizatorii si Invitatii accepta in mod expres ca datele personale furnizate pe aceasta Platforma vor fi colectate si prelucrate in scopul indeplinirii scopurilor Platformei (realizarea evenimentelor, listelor de cadouri, notificarea acestora, rezervarea cadourilor de catre Invitati), precum si in orice alt scop pentru care si-au oferit consimtamantul. Utilizatorii sunt de acord cu faptul ca anunturile create precum si continutul creat/uploadat de ei (texte, imagini, video, fisiere) si alte materiale pot fi folosite de Ama Concept Grup fara nicio compensatie materiala pentru scopuri de marketing si P.R. in vederea promovarii platformei sau in scopuri statistice.

Prin navigarea pe Platforma si utilizarea acesteia va dati acordul implicit si pentru acceptarea Politicii de confidentialitate, va rugam sa o consultati. 

 1. RASPUNDERE 

Ama Concept Grup nu raspunde in situatia in care nu poate fi tinuta responsabila pentru daune de orice fel pe care Utilizatorii/Invitatii sau oricare terta parte le pot suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Ama Concept Grup a oricarei dintre obligatiile sale si pentru daune care rezulta din utilizarea Platformei.

Utilizatorii declara ca inteleg si accepta ca nicio informatie existenta pe Platforma nu reprezinta si nu poate fi considerata ca o oferta de prestari servicii sau de livrare de bunuri din partea Ama Concept Grup. Platforma este o platforma independenta, functioneaza liber, iar misiunea sa este una stricta de networking, de comunicare, si nu una de intermediere de servicii. Ama Concept Grup nu se implica in niciun mod in interactiunile dintre utilizatori, cu exceptia situatiilor in care se raporteaza o incalcare a prevederilor prezentei si/sau a dispozitiilor legale, si nu ofera nicio garantie privind acestea. 

Ama Concept Grup nu poate fi trasa la raspundere pentru erorile din continutul creat de Utilizatori/Invitati/Parteneri, pentru furnizarea datelor personale ale Invitatilor de catre Utilizatori, fara acordul prealabil al acestora.

In acest sens, Utilizatorii si Invitatii se obliga sa utilizeze Platforma numai in scopul in care aceasta a fost creata, cu precautie si respectarea oricaror specificatii tehnice sau dispozitii legale, acestia fiind pe deplin responsabil de modul de utilizare a Platformei.

Ama Concept Grup nu raspunde in situatia in care Utilizatorul sau Invitatul isi incalca orice obligatii astfel cum acestea au fost stipulate prin prezentul document si/sau legislatia incidenta, inclusiv nici pentru cazul in care Invitatul nu achitioneaza cadourile rezervate din Lista de Cadouri a Utilizatorului Inregistrat.

Produsele sau serviciile incluse in Listele de cadouri de pe Platforma nu au fost produse si nu sunt comercializate de Ama Concept Grup. In nicio circumstanta nu va putea fi antrenata raspunderea Ama Concept Grup pentru orice prejudiciu creat de Produsele si Serviciile achizitionate de pe site-urile tertilor si/sau ale Partenerilor

Utilizatorii, Utilizatorii Inregistrati si Invitatii isi asuma riscul in utilizarea Platformei, Ama Concept Grup nu este raspunzatoare de erorile sau omisiunile care pot interveni in redactarea sau descrierea continutului de pe Platforma

Utilizatorii/Invitatii Platformei sunt responsabili de daunele de orice natura, materiala sau imateriala, directe sau indirecte, cauzate tertilor, inclusiv catre Ama Concept Grup  S.R.L., ce rezulta din utilizarea Platformei, oricare ar fi cauza si modalitatea de producer a prejudiciilor.

Platforma face tot posibilul sa ofere informatii care sa corespunda cerintelor ce tin de corectitudine, actualitate si acuratetea articolelor publicate pe site.  Cu toate acestea, pot aparea erori, caz in care sunteti de acord ca Ama Concept Grup sa fie scutita de orice raspundere pentru eventuale inexactitati sau erori in continutul informatiilor de pe Platforma si intelegeti si sunt de accord ca nu poate garanta, expres sau implicit, in privinta continutului sau, a Platforemi, a uneltelor, programelor ori a produselor si serviciilor publicate. 

Parti ale continutului Platformei pot fi furnizate de terte persoane cu care Platforma are incheiate contracte de furnizare de continut. 

Prin acceptarea prezentului contract, Utilizatorii/Invitatii Platformei declara ca sunt de acord ca, pe viitor, sa apere, sa garanteze si sa despagubeasca Ama Concept Grup si partenerii sai in caz de litigii (inclusiv de proprietate intelectuala) in care le-ar putea fi atrasa raspunderea civila sau penala, inclusiv sa acopere cheltuielile de judecata si onorariile avocatiale, in cazul in care respectivele diferende ar putea avea legatura cu utilizarea Platformei cu incalcarea termenilor si conditiilor sau a oricarui act normativ aplicabil. Utilizatorii declara ca vor coopera in vederea realizarii unei aparari comune in astfel de situatii. De asemenea, Utilizatorii/Invitatii sunt de acord sa ca Ama Concept Grup si partenerii sai nu vor fi tinuti raspunzatori de orice pretentii ale unor terti ce ar putea izvori din folosirea informatiilor sau a continutului de pe Platforma furnizate de catre Utilizatori.  

Utilizatorii/Invitatii inteleg si accepta ca datorita caracteristicilor specifice Internetului si ale specificului Platformei, Administratorul Platformei nu poate confirma, garanta identitatea tuturor utilizatorilor si veridicitatea, corectitudinea, validitatea oricaror informatii sau continut oferite de acestia in cadrul Platformei. In consecinta Ama Concept Grup nu poate fi trasa la raspundere in niciun mod si in nicio masura cu privire la aceste informatii sau orice alte efecte juridice / comerciale derivând din utilizarea lor. 

Totodata, Ama Concept Grup nu poate raspunde pentru: identitatea utilizatorilor care se inregistreaza ca Parteneri, experienta profesionala acestora, calitatea serviciilor prestate, legalitatea serviciilor prestate si existenta avizelor, autorizatiilor, licentelor sau certificarilor necesare pentru a fi prestate si in general pentru niciun aspect referitor la relatiile directe sau indirecte dintre Utilizatorii Plaformei si Partenerii Platformei. Ama Concept Grup nu va raspunde pentru nicio pierdere sau prejudiciu ce ar putea rezulta din neindeplinirea oricaror obligatii asumate de oricare utilizator (inclusiv Partenerii), din imposibilitatea utilizarii Platformei sau serviciilor oferite de catre Partneri sau din interpretarea gresita a continutului de pe Platforma.

Prin urmare, utilizatorii sunt de acord ca prin acceptarea prezentului document sa exonereze Ama Concept Grup, reprezentantii sau legali, angajatii si/sau colaboratorii acestuia de orice raspundere juridica si sa nu aiba in acest sens nicio pretentie morala sau pecuniara fata de acestia ca urmare a utilizarii Platformei si a colaborarilor obtinute datorita acesteia. 

Ama Concept Grup, partenerii, colaboratorii, afiliatii, reprezentantii sai legali, angajatii, mandatarii sai etc. nu vor putea raspunde niciodata pentru prejudicii de orice fel, pentru orice temei juridic, izvorat din sau in legatura cu folosirea sau imposibilitatea de a folosi Platforma si orice alte site-uri/pagini web/profiluri conexe (inclusiv ale site-urilor terte sau ale profilurilor Partenerilor), orice functionalitate sau parte a Platformei, inclusiv, dar fara a se limita la daune directe, indirecte, moratorii, cominatorii, morale, materiale – damnunm emergens – beneficiu nerealizat – lucrum cessanss si orice alt fel de daune cauzate din culpa, neglijenta, neexecutare contractuala, chiar daca ar fi putut fi prevazute. 

 In cazul in care un Utilizator/Invitat/Partener intampina probleme in legatura cu activitatea sa legata de Platforma, fie de alta natura, acesta va incerca sa isi rezolve singur potentialele divergente. In cazul in care potentiala problema are legatura cu Pagina de Partener sau alt continut de pe Platforma, acesta esteeste rugat sa raporteze aceasta problema catre Ama Concept Grup, detaliind situatia concreta. In aceasta situatie un reprezentant al Platformei va incerca sa solutioneze divergenta aparuta in mod amiabil intre parti. 

 1. ALTE CLAUZE 

Prezentul document este guvernat de legislatia romana.

Orice litigii derivand din prezentul document se vor solutiona pe cale amiabila, sau dupa caz de catre instantele competente din Bucuresti.

Prevederile Termenilor si conditiilor se completeaza cu dispozitiile Codului civil precum si cu dispozitiile legislatiei in vigoare aplicabile raporturilor juridice dintre Ama Concept Grup si Client. 

Pentru orice comunicare cu Ama Concept Grup va rugam sa folositi adresa de email: office@cadoulsmart.ro

Politica de confidentialitate

Politica confidentialitate Cadoulsmart.ro

Prezentul document este intocmit in acord cu si in vederea implementarii dispozitiilor Regulamentului (UE) nr. 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date („Regulamentul”), precum și a Legii nr. 190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor) (”Legea de aplicare”);

Detalii

Prezentul document va este adresat in calitatea dvs. utilizator al Platformei Cadoul Smart (disponibila la adresa www.cadoulsmart.ro) si are ca scop informarea dvs. in acord cu prevederile Regulamentului, cu privire la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal de catre Ama Concept Grup S.R.L..

In acord cu prevederile art. 13 din Regulament, va aducem la cunostinta urmatoarele informatii:

 1. Cine este Operatorul?

Datele dvs. cu caracter personal sunt prelucrate de catre: AMA CONCEPT GRUP S.R.L, persoana juridica romana, avand sediul in Com Miroslava, localitatea Valea Ursului, str Marului, cu numar de inregistrare la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Iasi sub nr J22/666/22.03.2017, avand CUI 37253029 si fiind reprezentata legal de administrator Avasiloaiei Alina si Todi Ana Maria, având funcţia de Administrator („Ama Concept”).Conform Termenilor si Conditiile PlatformeiCadoul Smart, Ama Concept opereaza website-ul www.cadoulsmart.ro si furnizeaza serviciile acestei platforme catre Utilizatori si Parteneri (adica si catre dvs.) Pe cale de consecinta, Ama Concept prelucreaza o serie de date cu caracter personal care va apartin.

Conform Regulamentului, Ama Concept detine calitatea de Operator, respectiv persoana juridica ce stabileste scopurile si mijloacele de prelucrare a datelor dvs. cu caracter personal.

 1. Care sunt datele cu caracter personal pe care le prelucram?

În contextul utilizării platformei Cadoul Smart de către dvs. ca Utilizator va vom prelucra următoarele date cu caracter personal:

a) Date cu caracter personal aferente contului dvs. de utilizator:

 • Nume, prenume e-mail – aceste date sunt obligatorii pentru crearea contului dvs. de utilizator in cadrul Platformei Cadoul Smart;
 • Oras, numar telefon, facebook, twitter, poza – aceste date sunt facultative si le vom prelucra in masura in care alegeti sa le adaugati in contul dvs. de utilizator;

b) Atunci cand utilizati sectiunea de Creare Eveniment:

 • nume, prenume, e-mail, telefon – aceste date sunt obligatorii pentru a putea folosi platforma;
 • nume, prenume, e-mail, date de acces in cont (nume și parolă) ale Invitaților pe care ii adaugați ca participanti la Evenimentul dvs.;

În cazul în care veți furniza date ale terților (Invitaților), respectiv adresă de e-mail și nume/prenume (este la latitudinea dvs. daca introduceti nume si prenume reale sau porecle/apelative), declarati pe proprie raspundere ca aveti acordul expres prealabil al acestor persoane pentru prelucrarea datelor sale personale si pentru transferul acestora catre Platforma Cadoul Smart in scopul folosirii Platformei pentru Evenimentul creat de dvs. In acest context, conform legislatie aplicabile, dvs. aveti calitatea de operator, iar Platforma calitatea de persoana imputernicita. In cazul in care un tert  Invitat ar reclama folosirea datelor de catre Platforma fara acordul lor, dvs. veti fi unicii raspunzatori din punct de vedere legal pentru dezvaluirea nepermisa a datelor lor cu caracter personal catre Platforma.

c) Atunci când utilizați secțiunea Parteneri:

 • nume, prenume, e-mail, telefon, date firma – aceste date sunt obligatorii pentru a putea folosi platforma; 
 1. Scopurile in care va sunt prelucrate datele cu caracter personal

Prelucram datele dvs. in urmatoarele scopuri:

 1. a) Prelucram datele mentionate la art. 2 lit. a-c pentru a va putea furniza Serviciile Platformei Cadoul Smart, respectiv pentru ca dvs. sa puteti utiliza Platforma Cadoul Smart fie în calitate de Utilizator, de Invitat sau de Partener;
 2. b) De asemena, prelucrăm datele de la art. 2 lit. a) in scop de marketing, respectiv pentru a va aduce la cunostinta noile articole de pe blog, detalii despre Partnerii înregistrați pe Platformă, noi funcționalități ale Platformei etc., doar cu consimțământul dvs. expres. 

Nu prelucram datele dvs. cu caracter personal in scop de marketing fara consimtamantul dvs. prealabil. In cazul in care vom dori sa prelucram datele dvs. si in alte scopuri, va vom informa si/sau dupa caz vom obtine consimtamantul dvs., conform prevederilor legale incidente. 

 1. Temeiurile in baza carora prelucram datele dvs. cu caracter personal

Prelucram datele cu caracter personal mentionate la art. 2 lit. a – c in baza dispozitiilor art. 6 alin. 1 lit. b din Regulament, respectiv in temeiul executarii unui contract (respectiv pentru a va putea furniza Serviciile Platformei Cadoul Smart conform Termenilor si Conditiilor Platformei, la care ati achiesat). 

Prelucram in scop de marketing datele cu caracter personal mentionate la art. 2 lit. a): nume, prenume, email, in baza consimtamantului dvs., conform prevederilor art. 6 alin. 1 lit. a din Regulament, daca sunteti de acord cu prelucrarea datelor in acest scop.

In masura in care nu sunteti de acord sa ne furnizati datele cu caracter personal mentionate la art. 2 lit a-c, care au caracter obligatoriu, nu va vom putea presta Serviciile Platformei Cadoul Smart, respectiv nu veti putea utiliza sectiunile Platformei pentru care furnizarea acestor informatii este obligatorie.

 1. Perioada de stocare a datelor dvs. cu caracter personal

Vom stoca datele dvs. cu caracter personal mentionate la art. 3  dupa cum urmeaza:

 1. a) Datele mentionate la art. 3 lit. a – nume, prenume, email – pe toata perioada in care aveti un cont de utilizator in cadrul Platformei Cadoul Smart;
 2. b) Datele mentionate la art. 3 lit. a cu caracter facultativ – pe toata perioada in care le faceti disponibile in cadrul contului dvs. de utilizator;
 3. c) Datele mentionate la art. 3 lit. b – pana la finalizarea Evenimentului pentru care ati creat lista de cadouri si inca 60 de zile ulterior;
 4. d) Datele mentionate la art. 3 lit. c si – pe toata perioada colaborării cu Platforma Cadoul Smart, precum și pe perioada legală de stocare a datelor contabile conform legislației fiscale aplicabile;
 5. e) Prelucram datele dvs. -email, nume, prenume- in scop de marketing pe o perioada de 10 ani, sau pana la momentul la care intelegeti sa va retrageti consimtamantul acordat.

La expirarea perioadei pentru care datele dvs. sunt stocate, acestea vor fi sterse sau anonimizate ireversibil.

 1. Destinatarii datelor cu caracter personal

Datele dvs. cu caracter personal sunt prelucrate de catre noi, in calitate de Operator, iar datele Invitatilor, in calitate de Persoana Imputernicita.

Nu vom divulga datele dvs. cu caracter personal catre terti, cu urmatoarele exceptii:

 • vom putea transmite datele dvs. catre autoritatile competente care ne vor solicita sau carora avem obligatia de a le furniza datele dvs. in temeiul unei prevederi legale;
 • vom putea transmite datele dvs. catre partenerii nostri atunci cand in virtutea relatiei contractuale cu acestia avem obligatii in acest sens (de exemplu, atunci cand organizam un eveniment, sponsorul nostru ne poate solicita in vederea efectuarii unui audit, sau in vederea dovedirii desfasurarii evenimentului sponsorizat, date privind evenimentul, caz in care vom putea fi nevoiti sa conferim acestuia acces la datele dvs. cu caracter personal)
 • atunci cand utilizati sectiunea Partneri vom transmite datele dvs. catre acestia (e-mail, nume, mesaj);
 • atunci cand utilizati Platforma în calitate de Parteneri vom putea transmite datele dvs. catre programul de facturare, firma noastra de contabilitate, autoritățile fiscale in vederea indeplinirii obligatiilor pe care le avem.

Precizam ca in fiecare situatie in care vom transmite datele dvs. tertilor ne vom asigura ca transferam numai acele date necesare pentru indeplinirea scopului in care datele dvs. sunt transmise, asigurandu-ne ca nu vom transmite in nicio situatie mai multe date decat este necesar.

 Colaboratorii Platformei pot avea acces la datele dvs. cu caracter personal în vederea îndeplinirii obligațiilor lor față de Companie. Aceștia vor fi obligați să păstreze confidențialitatea datelor respective si sa le foloseasca strict in scopul prestarii serviciilor fata de Companie. 

 1. Unde stocam datele dvs. cu caracter personal

Datele dvs. cu caracter personal sunt stocate pe teritoriul Uniunii Europene , pe serverul de hosting localizat in Iasi, Romania.

 1. Masuri de securitate

Prelucram datele dvs. cu caracter personal, in acord cu politica noastra interna privind securitatea datelor. In acest sens va asiguram ca am implementat toate masurile de securitate impuse de legislatia in vigoare pentru asigurarea securitatii datelor dvs.

In caz de incalcare a securitatii datelor dvs. cu caracter personal susceptibila sa genereze un risc ridicat pentru drepturile si libertatile dvs., va vom informa fara intarzieri despre aceasta incalcare si vom lua toate masurile necesare pentru a remedia problema si/sau pentru a atenua efectele negative.

 1. Procese decizionale automate

Precizam ca nu folosim procese decizionale automate in ceea ce va priveste, respectiv nu veti face obiectul unor decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, inclusiv crearea de profiluri.

 1. Site-uri Terțe

Vă aducem la cunoștință faptul că site-urile sau platformele terțe ce pot fi accesate prin intermediul Platformei noastre pot colecta și prelucra, la rândul lor, datele dvs. personale. Această informare nu reglementează și practicile de prelucrare a datelor cu caracter personal de caătre site-urile terțe sau platformele pe care le accesați prin intemrediul Plaformei noastre. Drepturile dvs.

a) Dreptul de acces.

Aveti dreptul sa obtineti o confirmare a prelucrarii datelor dvs. cu caracter personal si sa obtineti accesul la aceste date. In masura in care ne veti transmite o solicitare in acest sens, va vom pune la dispozitie o copie a datelor cu caracter personal pe care le prelucram despre dvs. alaturi de toate informatiile pe care avem obligatia sa vi le furnizam, in acord cu prevederile Regulamentului.

b) Dreptul de rectificare si stergere

Aveti dreptul sa solicitati corectarea datelor cu caracter personal incorecte, inexacte sau incomplete. De asemenea aveti dreptul sa solicitati stergerea datelor cu caracter personal cand acestea nu mai sunt necesare in raport de scopurile pentru care au fost prelucrate, sau daca prelucrarea acestora este ilegala.

c) Dreptul la restrictionarea prelucrarii

Aveti dreptul sa solicitati restrictionarea prelucrarii datelor dvs. cu caracter personal in urmatoarele cazuri: contestati exactitatea datelor, caz in care puteti solicita restrictioarea prelucrarii pentru perioada de timp in care facem verificam exactitatea datelor; prelucrarea este ilegala si va opuneti stergerii datelor; nu mai avem nevoie de datele dvs. cu caracter personal, dar dvs. le solicitati pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta.

d) Dreptul la opozitie

Aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor dvs. cu caracter personal in scopuri de marketing sau din motive legate de situatia particulara in care va aflati. Intr-o atare situatie, nu vom mai prelucra datele dvs. cu caracter personal, cu exceptia situatiei in care vom demonstra ca avem motive legitime si imperioase care justifica prelucrarea si care prevaleaza asupra intereselor, drepturilor si libertatilor dvs.

e) Dreptul la portabilitatea datelor

Aveti dreptul de a primi datele cu caracter personal pe care ni le-ati furnizat si care va privesc intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat. Aveti totodata dreptul de a transmite aceste date unui alt operator.

f) Retragerea consimtamantului

Aveti dreptul de a va retrage consimtamantul, atunci cand datele dvs. sunt prelucrare in temeiul acestuia (precum in situatia in care va prelucram datele in scop de marketing).

 1. Exercitarea drepturilor dvs.

Pentru a va exercita oricare din drepturile, va rugam sa ne transmiteti solicitarea dvs. in scris, la adresa de email: office@cadoulsmart.ro

Vom raspunde solicitarii dvs. fara intarzieri nejustificate, in termen de cel mult o luna, cu exceptia situatiei in care din cauza complexitatii sau a numarului cererilor vom fi nevoiti sa prelungim termenul de raspuns cu maxim 2 luni, conform Regulamentului.

Totodata previzam ca va vom putea solicita sa furnizati informatii pentru a va confirma identitatea (de exemplu, sa faceti clic pe un link de verificare, sa introduceti un nume de utilizator sau o parola) pentru a va exercita drepturile.

 1. Depunerea unei plangeri la Autoritatea de Supraveghere

In cazul in care apreciati ca drepturile dvs. au fost incalcate, puteti depune o plangere la Autoritatea de Supraveghere competenta, respectiv Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, cu sediul in B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30 Sector 1, cod postal 010336 Bucuresti, Romania (www.dataprotection.ro).

 1. Date de contact

Pentru orice solicitare ne puteti contacta la adresa de email: office@cadoulsmart.ro

Prezentul document a fost creat si se afla in vigoare incepand cu data de: 01.06.2018

 

1. Politica de utilizare Cookie-uri

Aceasta politica se refera la cookie-urile si paginile web operate de AMA Concept Grup SRL  cu sediul social in Iasi, Comuna Miroslava, Str Marului, (denumita in continuare CadoulSmart)

2. Ce sunt Cookie-urile?

Cookie-ul este un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se acceseaza internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisa de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome) si este complet “pasiv” (nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard driverul utilizatorului).

3. La ce sunt folosite Cookie-urile?

Aceste fisiere fac posibila recunoasterea terminalului utilizatorului si prezentarea continutului intr-un mod relevant, adaptat preferintelor utilizatorului. Cookie-urile asigura utilizatorilor o experienta placuta de navigare si sustin eforturile CadoulSmart pentru a oferi servicii comfortabile utilizatorilor: ex: – preferintele in materie de confidentialitate online, cosul de cadouri sau publicitate relevanta. De asemenea, sunt utilizate in pregatirea unor statistici anonime agregate care ne ajuta sa intelegem cum un utilizator beneficiaza de paginile noastre web, permitandu-ne imbunatatirea structurii si continutului lor, excluzand indentificarea personala a utilizatorului.

4. Ce Cookie-uri folosim?

Folosim doua tipuri de Cookie-uri: per sesiune si fixe. Cele din urma sunt fisiere temporare ce raman in terminalul utilizatorului pana la terminarea sesiunii sau inchiderea aplicatiei (browser-ului web). Fisierele fixe raman pe terminalul utilizatorului pe o perioada in parametrii Cookie-ului sau pana sunt sterse manual de utilizator.

5. Cum sunt folosite cookie-urile de catre acest site?

O vizita pe acest site poate plasa cookie-uri in scopuri de:

 • Cookie-uri de performanta a site-ului
 • Cookie-uri de analiza a vizitatorilor
 • Cookie-uri pentru geotargetting
 • Cookie-uri de inregistrare
 • Cookie-uri pentru publicitate
 • Cookie-uri ale furnizorilor de publicitat

6. Contin Cookie-urile date personale?

Cookie-urile in sine nu solicita informatii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate si, in cele mai multe cazuri, nu identifica personal utilizatorii de internet. Datele personale colectate prin utilizarea Cookie-urilor pot fi colectate doar pentru a facilita anumite functionalitati pentru utilizator. Atare date sunt criptate intr-un mod care face imposibil accesul persoanelor neautorizate la ele.

7. Stergerea Cookie-urilor

In general, o aplicatie folosita pentru accesarea paginilor web permite salvarea Cookie-urilor pe terminal in mod implicit. Aceste setari pot fi schimbate in asa fel incat administrarea automata a Cookie-urilor sa fie blocata de browser-ul web sau utilizatorul sa fie informat de fiecare data cand Cookie-uri sunt trimise catre terminalul sau. Informatii detaliate despre posibilitatile si modurile de administrare a Cookie-urilor pot fi gasite in zona de setari a aplicatiei (browser-ului web). Limitarea folosirii Cookie-urilor poate afecta anumite functionalitati ale paginii web.

8. De ce sunt cookie-urile importante pentru Internet?

Cookie-urile reprezinta punctul central al functionarii eficiente a Internetului, ajutand la generarea unei experiente de navigare prietenoase si adaptata preferintelor si intereselor fiecarui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookieurilor poate face unele site-uri imposibil de folosit.
Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu inseamna ca nu veti mai primi publicitate online – ci doar ca aceasta nu va mai putea tine cont de preferintele si interesele dvs, evidentiate prin comportamentul de navigare.
Exemple de intrebuintari importante ale cookieurilor (care nu necesita autentificarea unui utilizator prin intermediul unui cont):

 • Continut si servicii adaptate preferintelor utilizatorului – categorii de produse si servicii.
 • Oferte adaptate pe interesele utilizatorilor – retinerea parolelor.
 • Retinerea filtrelor de protectie a copiilor privind continutul pe Internet (optiuni family mode,functii de safe search).
 • Limitarea frecventei de difuzare a reclamelor – limitarea numarului de afisari a unei reclame pentru un anumit utilizator pe un site.
 • Furnizarea de publicitate mai relevanta pentru utilizator.
 • Masurarea, optimizarea si caracteristicile de analytics – cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de continut este vizualizat si modul cum un utilizator ajunge pe un website (ex prin motoare de cautare, direct, din alte website-uri etc). Website-urile deruleaza aceste analize a utilizarii lor pentru a imbunatati site-urile in beneficiul userilor.

9. Securitate si probleme legate de confidentialitate

Cookieurile NU sunt virusi! Ele folosesc formate tip plain text. Nu sunt alcatuite din bucati de cod asa ca nu pot fi executate nici nu pot auto-rula. In consecinta, nu se pot duplica sau replica pe alte retele pentru a se rula sau replica din nou. Deoarece nu pot indeplini aceste functii, nu pot fi considerate virusi.
Cookie-urile pot fi totusi folosite pentru scopuri negative. Deoarece stocheaza informatii despre preferintele si istoricul de navigare al utilizatorilor, atat pe un anume site cat si pe mai multe alte siteuri, cookieurile pot fi folosite ca o forma de Spyware. Multe produse anti-spyware sunt constiente de acest fapt si in mod constant marcheaza cookie-urile pentru a fi sterse in cadrul procedurilor de stergere/scanare anti-virus/anti-spyware.

In general browserele au integrate setari de confidentialitate care furnizeaza diferite nivele de acceptare a cookieurilor, perioada de valabilitate si stergere automata dupa ce utilizatorul a vizitat un anumit site.
Alte aspecte de securitate legate de cookie-uri:
Deoarece protectia identitatii este foarte valoroasa si reprezinta dreptul fiecarui utilizator de internet, este indicat sa se stie ce eventuale probleme pot crea cookieurile. Pentru ca prin intermediul lor se transmit in mod constant in ambele sensuri informatii intre browser si website, daca un atacator sau persoana neautorizata intervine in parcursul de transmitere a datelor, informatiile continute de cookie pot fi interceptate.
Desi foarte rar, acest lucru se poate intampla daca browserul se conecteaza la server folosind o retea necriptata (ex: o retea WiFi nesecurizata).

Alte atacuri bazate pe cookie implica setari gresite ale cookieurilor pe servere. Daca un website nu solicita browserului sa foloseasca doar canale criptate, atacatorii pot folosi aceasta vulnerabilitate pentru a pacali browserele in a trimite informatii prin intermediul canalelor nesecurizate. Atacatorii utilizeaza apoi informatiile in scopuri de a accesa neautorizat anumite site-uri. Este foarte important sa fiti atenti in alegerea metodei celei mai potrivite de protectie a informatiilor personale.

Sfaturi pentru o navigare sigura si responsabila, bazata pe cookies.
Datorita flexibilitatii lor si a faptului ca majoritatea dintre cele mai vizitate site-uri si cele mai mari folosesc cookieuri, acestea sunt aproape inevitabile. Dezactivarea cookie-urilor nu va permite accesul utilizatorului pe site-urile cele mai raspandite si utilizate printre care Youtube, Gmail, Yahoo si altele.
Iata cateva sfaturi care va pot asigura ca navigati fara griji insa cu ajutorul cookieurilor:

 • Particularizati-va setarile browserului in ceea ce priveste cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil pentru voi al securitatii utilizarii cookie-urilor.
 • Daca nu va deranjeaza cookie-urile si sunteti singura persoana care utilizaeaza computerul, puteti seta termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare si al datelor personale de acces.
 • Daca impartiti accesul la calculator, puteti lua in considerare setarea browserului pentru a sterge datele individuale de navigare de fiecare data cand inchideti browserul. Aceasta este o varianta de a accesa site-urile care plaseaza cookieuri si de a sterge orice informatie de vizitare la inchiderea sesiunii navigare.
 • Instalati-va si updatati-va constant aplicatii antispyware.

Multe dintre aplicatiile de detectare si prevenire a spyware-ului includ detectarea atacurilor pe site-uri. Astfel, impiedica browserul de la a accesa website-uri care ar putea sa exploateze vulnerabilitatile browserului sau sa descarce software periculos.
Asigurati-va ca aveti browserul mereu updatat.
Multe dintre atacurile bazate pe cookies se realizeaza exploatand punctele slabe ale versiunilor vechi ale browserelor.

Cookie-urile sunt pretutindeni si nu pot fi evitate daca doriti sa va bucurati de acces pe cele mai bune si cele mai mari site-uri de pe Internet – locale sau internationale. Cu o intelegere clara a modului lor de operare si a beneficiilor pe care le aduc, puteti lua masurile necesare de securitate astel incat sa puteti naviga cu incredere pe internet.
Dezactivarea si refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite site-uri impracticabile sau dificil de vizitat si folosit. De asemenea, refuzul de a accepta cookie-uri nu inseamna ca nu veti mai primi/vedea publicitate online.
Este posibila setarea din browser pentru ca aceste cookie-uri sa nu mai fie acceptate sau poti seta browserul sa accepte cookie-uri de la un site anume. Dar, de exemplu, daca nu esti inregistat folosind cookie-urile, nu vei putea lasa comentarii.

Toate browserele moderne ofera posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor. Aceste setari se gasesc de regula in “optiuni” sau in meniul de “preferinte” al browserului tau.
Pentru a intelege aceste setari, urmatoarele linkuri pot fi folositoare, altfel puteti folosi optiunea “ajutor” a browserului pentru mai multe detalii.
Cookie settings in Internet Explorer
Cookie settings in Firefox
Cookie settings in Chrome
Cookie settings in Safari
Pentru setarile cookie-urilor generate de terti, puteti consulta si site-ul:
http://www.youronlinechoices.com/ro/

10. Linkuri utile

Daca doriti sa afli mai multe infromatii despre cookie-uri si la ce sunt utilizate, recomandam urmatoarele linkuri:
Microsoft Cookies guide
All About Cookies
http://www.youronlinechoices.com/ro/

Cadoul Smart

AMA Concept Grup SRL

© 2018 CadoulSmart.ro  Toate drepturile rezervate

Dezvoltat in colaborare cu Team Tranc & Zulian

Pin It on Pinterest

Share This